Wonderland kerstbundel: Suikersneeuw van Vanessa Gerrits

Vanessa Gerrits runt de boekenblog Mijn B.I.E.B. en is in het dagelijks leven werkzaam als copywriter. Twee delen van haar Vleugels-trilogie zijn reeds te lezen: Tweedehands vleugels en Zilveren Vleugels. 

Suikersneeuw, zo noemde de vader van Sien de poedersuiker die hij op zijn oliebollen strooide. Dit jaar staat Sien met haar moeder in de kraam om smoutebollekes te verkopen, naar zijn prijswinnende recept. Sien zou haar tijd liever doorbrengen met Snapchatten en lezen in haar lievelingsboeken, de Lichterfgenamen-trilogie. Ze is diehard fan van prinses Amazi en de Duisterprins Tamascus, die misschien wel de ideale droomprins is.

Net als ze denkt de saaiste kerst van allemaal te pakken te hebben, en geen andere date voor het IJsbal te hebben dan haar moeder, komt er een jongen aan de kraam met irissen zo donker en diep als de Grand Canyon bij middernacht…

Sien is een grappige hoofdpersoon, tegelijkertijd down to earth en met haar hoofd niet helemaal bij de werkelijkheid. Het is duidelijk dat ze liever ergens anders zou zijn dan in de oliebollenkraam, die veel herinneringen in zich draagt. Gelukkig is daar de mysterieuze Churrosjongen – nou ja, vooral mysterieus omdat ze vergeten is te vragen of hij ook Facebook heeft. Zou hij geen leuke date zijn voor het IJsbal? Dan moet ze wel even weten te ontdekken wie hij is en waar ze hem kan vinden….

Smul je een weg door Vanessa Gerrits’ Suikersneeuw: een prachtige afsluiter van een bundel vol feelgood kerstverhalen!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: