Publicaties

De Toverfluit (2019)

Iedereen kent de betoverende muziek van de opera De toverfluit. Lang niet iedereen kent het verhaal…

Prins Tamino van Bourbon-Parma reist terug naar zijn geboortestad om zijn zuster te bezoeken. Van zijn familie is niet veel meer over: wie niet gesneuveld is onder de guillotine, is door Napoleon Bonaparte verjaagd. Tamino legt zijn hoofd te slapen in Parma maar ontwaakt in het Rijk van Dag en Nacht, waar de Koningin van de Nacht hem op hartverscheurende wijze verzoekt om haar dochter te redden. Tamino gaat op pad, geholpen door de montere vogelvanger, en zal spoedig ontdekken dat hij meer wortels heeft in het Rijk dan hij gedacht had – en dat hem daar wellicht een betere toekomst wacht dan in het achttiende-eeuwse Europa. Maar kan hij zijn vorige leven zomaar de rug toekeren?


Legenden uit de Liemers (2019)

Op de grens van volksvertelling en verbeelding vind je wellicht de waarheid over het ontstaan van deze verhalen. Ga je mee op ontdekkingsreis?

De Liemers is een gebied in Gelderland waar het nog gonst van de sagen en legenden. Zeven auteurs van uitgeverij Nimisa Publishing House hebben ieder een legende uitgezocht en herverteld.
• Wist je dat er een heel dorp verzonken is in het meer van de Breuly?
• Ken je het verhaal van Mechteld die wilde bewijzen dat ze geen heks was?
• Heb jij de ridders Ploen en Magerhorst weleens horen vechten in de kerstnacht?
• Weet je waarom het landgoed in Babberich ook wel Kasteel Halsaf wordt genoemd?
• Ben je ooit het witte wief van Montferland tegengekomen voor een dans?
• Heb jij je weleens afgevraagd wat het landgoed Sevenaer zo bijzonder maakt?
• En ken je de bitterzoete sage van vrouwe Fredegunde van de Nevelhorst?

Met verhalen van Wouter van Gorp, Atalanta Nèhmoura, Joost Uitdehaag, Rik Raven, Rianne Werring, Mark van Dijk en Marieke Frankema.


Van Hoofdletter tot Punt. Bullet Journal voor schrijvers (2018)

Dus jij bent gek op scCoverhrijven en houdt ervan om lekker creatief bezig te zijn met een BuJo? Dan is dit leuke boek het ideale hulpmiddel voor jou om aan de slag te gaan met het boek dat je altijd al wilde gaan schrijven (of natuurlijk met je tweede, of derde of tiende boek).

Literatuurwetenschapper, manuscriptbegeleider en schrijfster Rianne Werring (Midgard Manuscripten) legt je op een slimme en begrijpelijke manier de belangrijkste theorieën achter het schrijversvak uit. Met leuke opdrachten en fijne lijstjes en tal van tips en trucs maak je binnen no-time een geweldige set up voor jouw boek. Achterin de BuJo vind je lekker veel ruimte, om zelf aan te slag te gaan met plannen, plotten, braindumpen en doodlen.

Dus, waar wacht je nog op? Schrijf dat boek!


Maria’s Kerstengel (2017)

Elke december klust Maria bij in de bakkerij van haar oom Gomez, om hem te helpen aan de kerstdrukte te voldoen. Ze is geen fan van kerst, en dat heeft eDSC_1756r alles mee te maken dat ze op Eerste Kerstdag geboren is. Dit jaar wil ze helemaal alles ontlopen dat met kerst te maken heeft, want ze durft haar klasgenoot, waar ze smoor op is, niet mee te vragen naar het kerstbal. Haar beste vriendin Selma springt voor haar in de bres en vraagt Daan – Danielle voor vrienden – of ze Maria misschien danslessen wil geven voor het bal…?

Gepubliceerd in: Verhalenbundel Wonderland van Dutch Venture Publishing. Illustratie: Emmy van Ruijven.


Heksenzusje (2017)

Stefanie leeft op straat. Ze maakt onderdeel uit van een bende zandverkopers: met hun product kunnen mensen hun magische talent ontdekken en er kortstondig gebruik van maken. Maar het gebruik van magie is bij de wet verboden en de verkoop ervan is al even illegaal. Als Joost, haar maatje, op een dag dood wordt aangetroffen in de Zwartsluis, probeert Stefanie te ontdekken wie er verantwoordelijk is voor zijn dood.

Gepubliceerd in: Verhalenbundel Magisch van Dutch Venture Publishing.


Nordic-NoirDe Man die een Hoofd Achterliet (2016) als I. Burbick

Wie heeft er niet gehoord van het hoofd dat werd aangetroffen buiten de Shisha Lounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam, op 9 maart 2016? In dit verhaal lees je wat er mogelijk aan de gruwelijke vondst vooraf is gegaan, en wie het hoofd er heeft neergelegd…

Gepubliceerd in: Verhalenbundel Nordic Noir van Uitgeverij Letterrijn.

 


Huize Waldsteyn (2014) als I. Burbick

Als Tonia van Timmerbedrijf Kortrijk wordt ingehuurd om de oude villa Waldsteyn te renoveren, kan ze haar geluk niet op. Ze is gefascineerd door het vreemde gebouw en kent de tragische geschiedenis van de bewoners van het pand. Tijdens haar werkzaamheden wordt Tonia telkens gestoord door een oude dame die beweert in dienst te zijn van het huis, en die de asbakken komt legen. Maar hoe komen die asbakken telkens weer vol?

Gepubliceerd in: Verhalenbundel Insomnia van Uitgeverij Letterrijn.


Fantastisch Strijdtoneel IIILord Tewkesbury’s Soirée Dansant (2012)

Lord Shelby Tewkesbury en zijn echtgenote Carolina leven in een ongelukkig huwelijk. Ze hebben geen kinderen en terwijl Lord Shelby leeft voor de beau monde, voor zijn diners en graag dansavondjes organiseert, trekt zijn echtgenote zich het liefst terug op een stoffige zolder om vertederende creaties te maken. Groot is dan ook zijn verrassing als ze op een zomeravond toch op één van zijn soirées dansant verschijnt. Wat oogt ze onnatuurlijk jong en fris…!

Gepubliceerd in: Verhalenbundel Fantastisch Strijdtoneel III van Uitgeverij Books of Fantasy.


Beroepsrisico (2012)

Een politica schaduwen, dat is een fluitje van een cent voor iemand als Myrsada. En het feit dat ze er een riant bedrag voor betaald krijgt, had zeker een alarmbelletje moeten doen rinkelen. Pas als ze haar oude vlam Widget Airborne herkend als bodyguard voor de politica, begint ze zich af te vragen of er niet meer speelt. Maar dan is het al te laat…

2e plaatswinnaar van Trek Sagae schrijfwedstrijd. Gepubliceerd in: Star Trek Fanmagazine The Flying Dutch.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: