Wonderland kerstbundel: Droomband van Patty van Delft

Patty van Delft is full-time auteur.  Ze is een gepassioneerd blogger, bracht twee dichtbundels (in het Engels) uit en is bekend van de Drägan Duma-trilogie, een fantasy-serie voor jongeren vol avontuur en vooral: draken!

Haar vader herinnert Julia eraan dat hun Tante Myrre dit jaar kerst bij hen viert, en dus moet Julia een week voor kerst nog op zoek naar een cadeautje. In een alternatief winkeltje vindt ze een passende ketting voor haar tante, en een bijzondere armband voor zichzelf. De verkoopster vertelt haar dat het sieraad onderdeel uitmaakt van een paar, en dat de armbanden net zozeer bij elkaar horen als de eigenaren van de armbanden. De andere armband is al verkocht.

Vanaf dat moment begint Julia te dromen over Florian, die in alle opzichten de perfecte jongen voor haar is. Julia vraagt zich af wat Florian representeert. Staat hij symbool voor Jonathan, op wie ze al twee jaar stiekem verliefd is? Maar hij is al door een ander meisje gevraagd voor het kerstbal…

Zoals meer kerstverhalen in deze bundel verweeft Droomband romantiek met een vleugje magie, maar in Patty van Delfts verhaal blijft het subtiel als een vleugje wierook. Vooral wie en wat Florian is, blijft tot op het laatste moment raadselachtig. Is hij echt? Zijn het slechts dromen, ingegeven door de woorden van de verkoopster van het winkeltje? Ze bieden een scherp contrast met de verder zo herkenbare belevingswereld van Julia, waarin niet alles is wat het lijkt en mensen soms onduidelijke signalen afgeven.

Droomband is het ideale kerstverhaal voor het slapengaan!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: