Wonderland kerstbundel: Helse heenreis van Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen schrijft, blogt en zingt zich een weg door het leven. Ze werkt met veel plezier in de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad en houdt zich daar dag in, dag uit bezig met boeken, schrijvers en lezers. In maart verscheen haar roman Kort en gelukkig bij Polder Publishers.

Killians kerst is pas net begonnen en nu al grondig verpest. Zijn moeder is alcoholiste, en nu, op wat voor veel mensen de vrolijkste dag van het jaar is, staat hij aan de kust en droomt ervan om verlost te zijn van het leven. Dan valt er een meisje uit de lucht, bovenop hem, waardoor zijn plannen in de war worden gegooid.

Het meisje lijkt te lijden aan geheugenverlies. Ze weet niet waar ze vandaan komt, hoe ze heet of waar ze vandaan is gekomen. Wel heeft ze een tatoeage op haar arm: San. Dat moet haar naam dan wel zijn. Killian neemt haar mee naar het huis van zijn Oma, waar ze kunnen opwarmen. Oma vraagt haar alternatieve buurmeisje Lila om hulp.  En als Killians moeder dan ook nog op de stoep komt te staan, ziedend van woede omdat haar zoon haar op kerstavond in de steek heeft gelaten, lijkt het feest pas echt compleet…

Helse Heenreis is rauw, realistisch en snoeihard. Niks even ontsnappen aan de werkelijkheid: de werkelijkheid komt naar je toe en slaat je met een vuist vol in het gezicht. Killians wanhoop is ongetwijfeld voor veel mensen herkenbaar, en daardoor is het juist zo troostend dat zelfs zijn kerst nog een heel klein beetje te redden valt.

Marijke F. Jansens’ personages komen binnen enkele pennenstreken tot leven. Zelden voelden personages met zo weinig woorden zó levensecht.

Helse Heenreis combineert het paranormale moeiteloos met het moderne, de ruwe realiteit met hoopvolle toekomstmuziek en alledaagse ellende met zacht ontluikende liefde.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: