Wonderland kerstbundel: It’s a match van Chinouk Thijssen

Voor wie het nog niet wist: vanaf 1 november is de kerstverhalenbundel Wonderland overal te koop! En om dat te promoten verschijnen er de komende twee weken mini-recensies van ieder van deze verrassende kerstverhalen op Facebook en Werringwerk.nl.
Vandaag is de aftrap met het eerste verhaal uit de bundel: It’s a match van YA-thrillerauteur Chinouk Thijssen. Chinouk is auteur, redacteur, recensent, booktuber en columnist. Haar YA-romans Blindelings en Hij is van mij verschenen bij uitgeverij Scelta Publishing, en nieuwe roman verschijnt binnenkort via uitgever Clavis.

Gaia is wanhopig op zoek naar een date. Over twee weken is het Kerst en geven haar zus Grazia en diens steenrijke verloofde Rick een groot feest. Grazia kan het niet laten om Gaia er liefjes aan te herinneren dat ze een date mee moet nemen, dus net als iedere moderne tiener neemt Gaia haar toevlucht tot Tinder. Haar ‘match’ Milan lijkt te mooi om waar te zijn: hij is knap, attent, lief… Echt  een catch!
Niet alles is echter rozengeur en maneschijn. Naast dat Rick niet echt het toonbeeld van trouw is – ‘iedereen die Rick kent weet dat hij vreemdgaat met het hele vrouwelijke volleybalteam en dat (hij en Grazia) alleen maar gaan trouwen omdat hij Grazia zwanger heeft gemaakt’- wordt hij bedreigd. Als Gaia’s zus en haar ongeboren kind erbij worden betrokken, dreigt alles tot een emotionele climax te komen.

Het is niet eenvoudig om een thrillerachtige spanning op te wekken binnen nog geen veertig pagina’s ruimte, maar Chinouk Thijssen draait haar hand er niet voor om. Hoewel Milan vanaf het begin af aan te goed lijkt om waar te zijn, blijft het tot op het laatste moment raden wat zijn precieze rol in het verhaal zal zijn. En wat te denken van Rick – zal hij de juiste persoon blijken te zijn voor Grazia, en een goede vader voor hun kind?

De combinatie kerst, romantiek en thriller lijkt niet de meest voor de hand liggende, maar het werkt verrassend genoeg wel! Dus duik weg onder een warm dekentje, neem er een kop warme chocolademelk bij en laat je verrassen met dit spannende kerstverhaal!

Psst! Op 5 november is de boekpresentatie van deze bundel in Boekhandel Haasbeek in Alphen aan de Rijn! Je vindt de Facebook-pagina van het evenement hier.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: