Wonderland kerstbundel: Een wonder van Anne Nicolai

Het tweede verhaal uit de Wonderlandbundel is van de hand van Anne Nicolai, die al diverse titels op haar naam heeft staan, waaronder de romans Vergeten Grond en Sprakeloos. Andere verhalen van haar verschenen in de erotische verhalenbundel Verleiding en de Dark Romance-bundel Ontluikende liefde.

Op de zolder van de Sint Janskerk repeteren Lynn, haar broer Roy en een groepje anderen het toneelstuk ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Over een paar dagen – op kerstavond – moet het stuk worden opgevoerd en vlak van tevoren laat één van de spelers het afweten. Gelukkig heeft Roy een vervanger gevonden.
Lynn treft Wil aan in één van de kerkbankjes en troont hem subiet mee naar de toneelzolder. Als blijkt dat hij geen slaapplek heeft, zorgt ze ervoor dat hij bij hen kan logeren. Al snel blijkt hij echter niet de vervanger te zijn die Roy in gedachten had: Wil is afkomstig uit 1897 en is per ongeluk in het heden terecht gekomen terwijl hij op zoek was naar zijn vermiste zusje Mie…

Anne Nicolai is een expert als het gaat om sfeer scheppen. Of het nu om een rumoerig café gaat of om de gedragen sfeer van een stille kerk: het is net alsof je er zelf in binnen bent gestapt. Het mysterie rond Wil wordt snel opgehelderd, maar maakt direct plaats voor het andere vraagstuk: de verdwijning van Mie. En zelfs dan is er weer een belangrijk probleem: wat zal er gebeuren met Wil, en met de stilletjes opgebloeide, maar duidelijk aanwezige liefde tussen hem en Lynn?

Een wonder is even zorgvuldig samengesteld als je favoriete winterlatte: een mespuntje treurigheid, twee eetlepels mysterie, een scheutje humor, veel kerstsfeer en een laagje romantiek om het af te maken!

Psst! Wist je dat Emmy van Ruijven ieder verhaal van een kerstige, passende illustratie heeft voorzien?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: