Van redactiewerk naar boek

Ik ben gezegend met een vriendenkring vol schrijvers, uitgevers, schrijver-uitgevers, schrijverbloggers, schrijver-redacteursfotografenartistiekelingen, dansfanatentheatermakers, boekbinders en nog veel meer creatieve mensen. Het mooie daaraan is dat we elkaar constant inspireren, enthousiasmeren en assisteren en samen fantastische projecten tot leven kunnen brengen!

Zo kreeg ik in november 2016 de vraag van Cathinca van Sprundel of ik haar manuscript De Vrouwe van Myrdin wilde redigeren. Ze had het boek ‘per ongeluk’ geschreven door mee te doen aan de manuscriptwedstrijd van uitgever Scelta Publishing en won er prompt een uitgeefcontract mee! Ik ken Cathinca al een kleine eeuwigheid en natuurlijk zei ik ja. Zij stuurde mij het manuscript op en ik raakte verslingerd aan de avonturen van Airys, Shona en Waldrun.

De rode pen mocht ook meedoen en het manuscript keerde met een kleine 400 opmerkingen terug naar de schrijver. Die sloeg aan het herschrijven, en op 3 juni vindt het lanceringsfeest plaats. Natuurlijk gaat dan alle aandacht, felicitaties, roem en eer naar de auteur toe, maar stiekem zal ik, achterin de zaal, ook een vreugdetraantje wegpinken. Het blijft iets bijzonders als dat documentje uit je mailbox met omslag en al en handtekening van de auteur erin in je boekenkast komt te staan, en je het kunt herlezen om te zien wat de schrijver zoal heeft opgepakt of juist zo gelaten heeft. En ik heb ze allemaal, die door mij geredigeerde boeken. Op de boekenplank, achter mijn bureau. En zo langzamerhand passen ze niet langer meer op één plank…


Wil je meer weten over De Vrouwe van Myrdin? Cathinca van Sprundel heeft een blog waar ze onder andere vertelt over het schrijf- en uitgeefproces!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: