Nu ook op Smashwords!

Voor een proefje van mijn schrijverijen hoef je niet meteen naar de boekwinkel. Op Smashwords kun je tegenwoordig gratis terecht voor twee van mijn korte verhalen: Blauw Renaissance en De Wind.

Blauw Renaissance is een oudje. Inmiddels negen jaar geleden deed het mee aan de Unleash Award Verhalenwedstrijd in de categorie fantasy & science fiction, en tot mijn verrassing eindigde het op de 7e plaats. Het is een kort verhaal over Kumber, luitenant-secretaris van de militaire bibliotheek te Galanbezië. De natie is in oorlog met het buurland Materna en na een vernietigende nederlaag is de vorstin naar de bibliotheek gekomen om verhaal te halen. Het is een bijna science fiction-achtig verhaaltje met veel eigen terminologie.

De Wind schreef ik recenter. Het vertelt over de vrouwelijke hoofdpersoon die zojuist haar huisbaas heeft doodgeschoten en hem begraaft op haar boerderij. De wind, die eigenlijk altijd bij haar is geweest en haar enige gezelschap vormde op de geïsoleerde boerderij, kijkt zwijgend toe. Vervolgens werkt hij haar tegen door steeds weer het graf te ontbloten en de ik-persoon te confronteren met haar daad. Zij wordt boos op hem, maar de wind krijgt uiteindelijk toch wat hij wil…

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: