Fotoshoot

Op een regenachtige woensdagmiddag stappen we uit de bus, op zoek naar onze derde metgezel. Ze staat onderaan de Martinitoren op ons te wachten. We begroeten elkaar met een welgemeende knuffel en haastten ons naar het Martinikerkhof, een stapel boeken en een grote zwarte kraai in de tas. Gelukkig is het droog!

Het werd tijd dat we professionele foto’s voor Midgard Manuscripten lieten maken, zo vonden Marieke en ik. En dus vroegen we Stephanie de Geus om onze portretten te nemen. Gelukkig kon ze prima met haar onwennige modellen omgaan.

‘Kin naar beneden, anders krijg je zo’n onderkin op de foto. Even naar elkaar lachen. Ja! En nu naar de camera kijken…’ Klik klik klik.

We gebruiken een paar verschillende locaties om en bij de Martinikerk. Voor de  volgende bui losbarst, schieten we het kostershuisje in voor een kop koffie en thee. En chocolademelk. Stephanie zet ons bij het raam neer voor nog enkele portretfoto’s. Na vier keer schieten, laat ze me een plaatje zien.

‘Volgens mij is deze het, of niet?’ zegt ze.

Inderdaad, dat is hem. De perfecte portretfoto. Hoek, blik, licht, alles is zoals het zijn moet! Kort nadat ze haar camera opbergt, is het over met het zachte licht en valt de regen uit donkere samengepakte wolken naar beneden.

‘Hebben wij even geluk!’

Daar proosten we op. En over het feit dat we straks allemaal door de regen terug naar huis moeten lopen, hebben we het niet.


Meer over Stephanie de Geus vind je op haar website. Haar fotosite wordt op dit moment helaas verbouwd, dus die is nog niet zichtbaar voor publiek.

Bovenstaande foto is gebruikt in een artikel op http://www.schrijvenonline.org – waar we binnenkort in de Schrijfgids te vinden zijn!

Benieuwd naar de ‘perfecte’ portretfoto die Stephanie van mij maakte? Hij rouleert samen met andere portretfoto’s op deze site!

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: