Midgard Manuscripten

In februari 2016 richtte ik samen met Marieke Veringa schrijfbureau Midgard Manuscripten op. Over de naam en het logo hoefden we niet lang na te denken: we zijn beiden groot liefhebber van de Edda en de Scandinavische mythologie. De boom stelt dus de levensboom Yggdrasil voor en de twee raafjes Hugin en Munin, dat zijn wij: de twee koppen van Midgard.

Met Midgard richten we ons voornamelijk op schrijvers van fantasy, science fiction en young adult-verhalen. We onderhouden nauw contact met een aantal Nederlandse uitgeverijen die zich met deze genres bezighouden (o.a. Nimisa, Celtica Publishing, Dutch Venture Publishing en Storm Publishers).  Bij deze uitgeverijen kunnen we goede manuscripten die we in behandeling krijgen ook aandragen!

Onze kracht ligt in het blootleggen en analyseren van de onderliggende structuur van een werk Dus: wanneer geef je welke informatie, hoe logisch voelen de acties die uit gebeurtenissen voortvloeien, hoe heb je de spanningsboog opgebouwd? Past het boek bij het publiek dat de auteur voor ogen had, voelt het als een goed geheel of is er sprake van storende ruis of onafgemaakte plotlijnen? Zijn de personages geloofwaardig?
Dat zijn genreoverstijgende concepten. Ondanks dat de nadruk op fantasy, science fiction en young adult ligt, behandelen we dus ook andere genres, gedichten en Engelstalige manuscripten.

Ikzelf ben bovendien niet alleen schrijfster, maar ook literatuurwetenschapper. Marieke heeft onder haar pseudoniem Mara Li diverse romans gepubliceerd. Wij zijn dus meer dan ‘slechts’ lezers die een goed boek kunnen herkennen – wij kennen het schrijfproces van binnenuit en denken dus ook als schrijvers mee.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: