Van Hoofdletter tot punt: een bujo speciaal voor schrijvers!

Deze maand is hij officieel uit: mijn eigen boekje met tips en adviezen voor schrijvers, met opdrachten en lekker veel ruimte achterin om zelf te schrijven, krabbelen, plannen, plotten en schrappen. Ik ben er supertrots op en ik hoop dat er heel veel mensen met veel plezier gebruik van zullen gaan maken. En ik ben er nog niet klaar mee: voor de nog in opzet zijnde website vanhoofdlettertotpunt.nl, zijn nog extra werkbladen in de maak!

5x8 Mockup-(single)-3(082).jpg

Alweer een instructieboekje, hoor ik mensen vragen? Zijn er niet genoeg – bekendere – auteurs die zich daaraan gewaagd hebben, van Stephen King en Renate Dorrestein tot Lisette Jonkman – die zonder twijfel de prijs voor de beste titel in de wacht sleept met Schrijven kreng!

Ja en nee.

Het boekje is ontstaan vanuit de ervaring die ik heb opgedaan als redacteur, recensent, auteur én literatuurwetenschapper. Iets beschouwen is natuurlijk nooit hetzelfde als het zelf doen – iets roepen vanaf de zijlijn is altijd gemakkelijker dan het zelf in praktijk proberen te brengen – maar wanneer je op zoveel verschillende manieren naar teksten hebt leren kijken, kan het niet anders dan dat je bepaalde patronen gaat opvallen. De do’s en don’ts, zullen we maar zeggen.

6x9e Mockup-(Single)-1.jpg

Daarom is het Bullet Journal voor schrijvers niet zozeer bedoeld als een instructie als wel als een boekje met goedbedoelde tips en adviezen, om schrijvers eens naar hun eigen werk te laten kijken op een manier waar ze mogelijk nog niet eerder aan hebben gedacht. Ben jij als schrijver het schoolvoorbeeld van je ideale publiek, of schrijf je voor mensen die eigenlijk mijlenver van jezelf af staan? En waarom is dat?

Daarnaast staat er natuurlijk ook uitleg in. Voor sommige schrijvers zal het gesneden koek zijn wat het verschil is tussen ‘show’ en ‘tell’, of een synopsis en een samenvatting. Misschien heb je dan wel wat aan de tips voor zelfpublicatie! Of kun je je uitleven op de opdrachten, die bedoeld zijn om je als schrijver uit je comfort zone te halen en iets nieuws aan jezelf en je schrijven te ontdekken.

Dus waar wacht je nog op…?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: