Wonderland kerstbundel: De wensster van Jen Minkman

Tja, wat is Jen Minkman eigenlijk niet? Uitgever, auteur, cover-ontwerper, vertaler, muzikant… Haar uitgeverij Dutch Venture Publishing richt zich op oorspronkelijk Nederlandstalig werk, vertaald werk van onafhankelijke Engeltalige auteurs en alle werken zijn tevens als e-boek te koop. Voor de bundel Wonderland deed ze zelf ook een bijdrage: De wensster.

Imre gaat met kerstavond iets anders doen dan traditioneel christmas carols kijken op de bank met haar familie. Ze gaat met studiegenoot Jonas naar de sterrenwacht Planetron in Drenthe en ze heeft een heel duidelijk doel voor ogen: een vallende ster op de foto zetten! Haar zus Elise plaagt haar door te zeggen dat Jonas een oogje op Imre heeft, en als gevolg daarvan slaat Imre aan het twijfelen. Is hij echt verliefd op haar of is Jonas gewoon… Jonas?
Het lijkt haar te lukken om haar wens te volbrengen: het op de gevoelige plaat vastleggen van een vallende ster. Of is dat niet haar eigenlijke wens? En welke rol zal die ster spelen in het ontdekken van haar diepste wens – en die van Jonas?

De wensster lijkt in eerste instantie een rechttoe, rechtaan romantisch kerstverhaal. Sfeer, setting, de personages, alles klopt. Daardoor slaat de magische noot van de vallende ster in als een meteoriet. Tegelijkertijd met een magisch element krijgt De wensster met de verschijning van de ster ineens een realistisch tintje: Imre’s wens is namelijk niet wat je zou verwachten.

Meer valt er over dit pareltje niet te vertellen zonder onnodig veel weg te geven. Trek je snowboots uit en laat je verrassen door Jen Minkman’s overtuigende kerstgedachte!

Psst! Een verhaal van Jen verscheen ook in de bundel Shattered Worlds, een e-boek met maar liefst drieëntwintig verhalen van wereldwijd bekende auteurs!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: