Wonderland kerstbundel: Alf van Eva Moraal

Eva Moraal is historica, blogger en auteur. De beklemmende toekomst-roman Overstroomd is haar debuut, en verscheen in diverse landen, onder andere in de Verenigde Staten en in Duitsland. Haar bundel Spring! is als e-boek te koop en bevat twee Young Adult-verhalen.

Sigrid is vastbesloten om kerst door te vieren met niemand anders dan pizza, Netflix en Harry Potter. Haar ouders zijn net gescheiden en haar beste vriendin heeft hun plan om naar Griekenland te gaan en daar de kerstdagen uit te zingen, om zeep geholpen. Gelukkig is er ’t Zoethoudertje, de tearoom waar Sigrid werkt, en vooral het leegstaande appartementje erboven.
Net als Sigrid helemaal geïnstalleerd is, krijgt ze onverwacht bezoek van de laatste persoon met wie ze haar toevluchtsoord zou willen delen: die vreemde jongen die dag in, dag uit in de tearoom zit te tekenen. Dat belooft een interessante kerst te worden…

Alf is zoals alle goede kerstverhalen: grappig, lief en hartverwarmend, en toch niet zonder een pijnlijk randje. Sigrids kerst lijkt alles behalve vrolijk te worden: stormachtig weer en stormachtige relaties gooien behoorlijk wat roet over de spreekwoordelijke pizza. En dan is Die Jongen er ook nog.  Hints naar zijn identiteit worden gemakkelijk gedropt, waardoor je als lezer snel weet met wie je te maken hebt – sneller dan Sigrid – en dat levert grappige situaties op. Maar pas aan het eind van het verhaal blijkt hoeveel hij werkelijk aan het verhaal heeft bijgedragen.

Een feelgood-verhaal van de bovenste plank met een bitterzoet, magisch tintje.


Psst! Over zoethoudertjes gesproken: misschien is de verhalenbundel Magisch een geschikt alternatief totdat Wonderland uit is? Ook in die bundel is een verhaal van Eva Moraal te vinden!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: