Wonderland kerstbundel: Kerst’mis van Jennefer Mellink

Jennefer Mellink schrijft YA-thrillers, columns en korte verhalen. Haar debuut Gebroken leverde haar meteen een nominatie voor de beste Young Adult thriller van 2014 op, en haar vierde roman Vermoorde onschuld verschijnt in het voorjaar van 2018 bij Luitingh-Sijthoff.

Lotte is geadopteerd en met Kerstmis wordt ze daar nog meer aan herinnerd dan anders. Niet dat haar pleegfamilie niet goed voor haar is, en haar vriend Jochem niet ontzettend lief, maar er is iets aan kerst dat haar haar biologische familie nog meer doet missen dan gewoonlijk. Al een paar jaar huren zij en Jochem een huisje om aan die kerstsleur te ontsnappen en dit jaar bevinden ze zich op Texel. Jochem heeft beloofd enkele klusjes op te knappen in ruil voor de huur van het huisje, maar op kerstavond blijft hij langer weg dan de bedoeling was en neemt hij ook zijn telefoon niet op. Lotte voelt zich slecht op haar gemak – zou het iets te maken hebben met die vreemde jongen, Boy, die ze eerder ontmoet hebben? – en besluit de donkere decembernacht in te gaan om hem te zoeken. Alleen. Op onbekend terrein. Wie weet wie er nog meer rondhangen op het verlaten vakantiepark?

Kerst’mis gaat van gezellig kerstverhaal naar griezelfilm binnen de spanne van enkele pagina’s. Een onverwachte wending die nog onverwachter wordt naarmate het einde nadert. Extra leuk aan dit verhaal is dat het vanuit twee perspectieven wordt verteld: dat van Lotte en dat van Jochem. Niet dat dat de gebeurtenissen minder spannend maakt: tot op het einde blijft het onzeker wat de uitkomst van dit verhaal zal zijn.

Romantisch, kerstig, verrassend en bloedspannend. De donkere dagen van kerst zijn niet compleet zonder dat je deze kersthorror van Jennefer Mellink hebt gelezen!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: